Smith donio Oldhamu drugu šansu protiv Evertona

Zabio u četvrtom minutu sudijske nadoknade

Smith donio Oldhamu drugu šansu protiv Evertona

A. Haznadarević

Oldham i Everton su u ogledu osmine finala FA kupa remizirali rezultatom 2:2, te će tako finalna odluka o prolasku u naredni krug pasti u revanš susretu.

Susret je loše krenuuo za ekipu Davida Moyesa, s obzirom na to da je već nakon 13 minuta utakmice na semaforu pisalo 1:0. Croft je uposlio Jordana Obitu, koji zatresa mrežu Evertona.

 

Brzo su se gosti vratili nakon primljenog gola, pa je već u 24. minutu utakmice Victor Anichebe pogodio za 1:1.

 

Drugo poluvrijeme donijelo je potpuni preokret Evertona. Igrao se tek treći minut nastavka, kada je Mirallas asistirao Philu Jagielki, koji proslijeđuje loptu u mrežu Oldhama.

 

Navijači Evertona su već počeli slaviti prolazak u četvrtfinale, da bi u 94. minutu susreta na scenu stupio Matthew Smith, koji pogotkom spašava svoju momčad, te postavlja konačnih 2:2.

 

Odluka o pobjedniku ovog para osmine finala, past će na Evertonovom Goodison Parku.

 

FA kup, osmina finala

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oldham - Everton 2:2 (Obita 13, Smith 94 / Anichebe 24, Jagielka 48)

 





OLD2EV2 by Samu21213

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.