Smriko i Hrkać zbog povreda van stroja

Zdravstveni bilten na Bilinom polju

Smriko i Hrkać zbog povreda van stroja

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika u četvrtak putuju u Međugorje, gdje će odraditi glazuru priprema za nastavak sezone.

Zeničani su trebali na pripreme u Bar, ali uslovi za treniranje i igranje utakmica u Crnog Gori nisu najbolji, tako da su na Bilinom polju odlučili da idu u Međugorje.

Još nije kompletiran igrački kadar, crno-crveni čekaju ishod pregovora s Aldinom Džidićem, Mahirom Karićem, Adnanom Zahirovićem i Harisom Dilaverom. U ekipi je potreban još jedan desni bočni, jer je to pozicija koja je deficitarna u ekipi. Šef struke Nedim Jusufbegović sutra će obznaniti imena trojice igrača na koje više ne računa, moguće je da bude još otkaza ili sporazumni raskida, ovisno koliko još novih igrača dođe u klub.

Kada je u pitanju zdravstveni bilten dva igrača su van troja, riječ je o 25-godišnjem napadaču Jasminu Smriku koji ima istegnuće bedrenog kvadricepsa, te se očekuje da u petak krene s treninzima. Drugi igrač koji je van stroja je Ante Hrkać, koji ima rupturu trbušnog zida, te se njegov povratak očekuje tek za 20-tak dana, tako da će on vjerovatno propustiti prvo kolo i utakmicu protiv Zrinjskog na Bilinom polju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ostali igrači su zdravi i nema ostalih problema oko povreda, crno-crveni će u Međugorju odigrati najmanje četiri utakmice, a protivnici bi trebali da budu poznati u narednim danima. Još nije poznato ni s kim će Čelik igrati generalku na Bilinom polju, još je mnogo nedoumica oko ekipe i utakmica, ali očekuje se u narednom periodu da se i te stvari riješe.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti