Sneijder je završio sa ozbiljnim fudbalom
Foto: EPA

Odlazi u Katar

Sneijder je završio sa ozbiljnim fudbalom

Midhat Šljivak

Iskusni holandski fudbaler Wesley Sneijeder (33) pronašao je novi klub.

Nekadašnji član Intera, Real Madrida i Ajaxa, odlučio je da napusti ekipu Nice i karijeru će nastaviti u redoveima katarske Al-Gharaffe.

On je sa ovim timom dogovorio jednogodišnju saradnju i odlaskom u Katar njegova ozbiljna fudbalska karijera vjerovatno završava.

Ipak, sigurno je da će holandski velemajstor biti pojačanje za ovaj tim. Njegovo fudbalsko znanje je ogromno i usprkos činjenici da je u poznim godinama, vjerovatno će biti prva zvijezda kluba.

Prije Nice, Sneijeder je četiri i po sezone igrao za Galatasaray, dok je ranije igrao za velikane Inter, Real Madrid i Ajax u kojem je počeo karijeru.

Sneijder je sa Interom osvojio Ligu prvaka i još pet trofeja, a pehare je dizao i u ostalim klubovima. 2010. godine izabran je i u idealan tim FIFA

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi