Sneijder ostaje još dvije godine u Galasarayu
Foto:EPA

Holanđanin produžuje ugovor sa turskim prvakom

Sneijder ostaje još dvije godine u Galasarayu

S. Bošković

Predsjednik Galatasaraya, Dursun Ozbek, otkrio je da je Wesley Sneijder blizu potpisivanja novog, dvogodišnjeg ugovora sa turskim klubom.

Holanđanin se Galati pridružio 2013. godine, a od tad je osvojio dvije titule prvaka Turske.

Tridesetjednogodišnjak se povezivao sa povratkom u Seriju A u posljednjim sezona, ali Ozbek je izjavio da je pitanje vremena kad će se potvrditi novi ugovor.

Za turske medije Ozbek je, nakon sastanka sa agentom igrača, izjavio: "Mi ćemo službeno potvrditi ugovor nakon sastanaka."

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Za istanbulski klub Sneijder je odigrao 107 utakmica, i postigao 37 pogodaka. Pored Galatasaraya, sjajni veznjak, nastupao je za Ajax, Real Madrid i Inter Mila. U vitrini ima pregršt klupskih, reprezentativnih i individualnih priznanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.