Sociedad deklasirao Rayo

Villarreal i Espanyol bez golova

Sociedad deklasirao Rayo

Midhat Šljivak

Posljednja dva susreta nedjeljnog programa 31. kola španske Primere donijela su četiri boda domaćim timovima. 

Real Sociedad je na svom Anoeta stadionu dočekao Rayo Vallecano, te su ih deklasirali rezultatom 4:0.

 

Poveli su domaći fudbaleri nakon šest minuta igre. Za vodstvo za tim iz San Sebastiana donio je Imanol Agirretxe. Bio je Real mnogo bolji u ovom susretu, pa su se redaqle prilika za prilikom, a drugi gol je stigao nakon pola sata igre. Za vodstvo od 2:0 pobrinuo se David Zurutuza u 31. minuti utakmice. 

 

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku susreta još dva gola u mreži Raya. 

 

Antoine Griezmann je u 51. minuti lijepim golom povećao vodstvo Sociedada na 3:0, da bi već u narednom napadu meksički reprezentativac Carlos Vela pogodio za 4:0.

Iako je do kraja bilo još nekoliko dobrih prilika za domaći tim, promjene rezultata nije bilo, pa je ostalo konačnih 4:0.

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

U drugom susretu večeri Villareal i Espanyol su odigrali susret bez golova. Iako je Espanyol u nekoliko navrata mogao doći do pobjede, na kraju su se morali zadovoljiti jednim bodom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.