Manchester United i Tottenham već jednom nogom u osmini finala Evropske lige

Ostvarili sigurne pobjede

Manchester United i Tottenham već jednom nogom u osmini finala Evropske lige

E. Čaušević

Manchester United je večeras u gostima pobijedio Real Sociedad s ubjedljivih 4:0 i već jednom nogom je u osmini finala Evropske lige.

Meč između Sociedada i Uniteda igrao se u Torinu, a engleski klub je sjajnom igrom došao do ubjedljive pobjede.

Crveni đavoli poveli su u 27. minuti kada je Bruno Fernandes iskoristio očajnu reakciju golmana i odbrane Sociedada i lagano je pogodio za 1:0.

Isti igrač bio je u centru pažnje i u 57. minut. James je asistirao, a Bruno Fernandes postiže svoj drugi gol na meču i tako povisuje rezultat na 2:0. Samo desetak minuta kasnije United zabija i treći gol, a ovaj put strijelac je Rashford.

Do kraja utakmice engleski klub je postigao i četvrti gol, a pogodio je James. United je već sada jednom nogom u osmini finala ovog takmičenja.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

To se može reći i za Tottenham koji je večeras sa 4:1 u gostima pobijedio Wolfsberger. Tottenham je sve riješio u prvom dijelu kada su golove postigli Son, Bale i Lucas Moura.

Domaći su u nastavku uspjeli da smanje na 3:1 golom Liendla iz penala, ali je konačnih 4:1 postavio Carlos Vinicius.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eno30
Bravo Manchester visoka pobjeda svaka cast. Ujedno i cestitke Dinamu na pobjedi a i Crvenoj Zvezdi zaista sa igracem manje igrat 2-2 sa velikim Milanom to je za respect. I jos jednom su dokazali da su to dvi ekipe koje su najace na nasim prostorima
5 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi