Sociedad savladao Barcu i učinio Primeru zanimljivom

Katalonci poraženi u 32. kolu Primere

Sociedad savladao Barcu i učinio Primeru zanimljivom

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone poraženi su večeras na gostovanju protiv Real Sociedada (1:0) u okviru 32. kola španske Primere.

Nakon poraza u El Clasicu prošle sedmice Barcelona je upisala i drugi poraz zaredom u domaćem prvenstvu i sada ima samo tri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Atletico Madrid.

Real Sociedad je već u petoj minuti utakmice stigao do prednosti kada je loptu glavom u mrežu Claudija Brava proslijedio Oyarzabal.

Barcelona je nakon primljenog pogotka imala incijativu na sredini terena, ali im domaći igrači nisu dozvoljavali ozbiljnije da zaprijete. Prvu ozbiljniju priliku Barca je imala u 34. minuti kada je šutirao Arda Turan, ali je golman domaći bio na visini svog zadatka.

Početkom drugog poluvremena Barcelona je ponovo zaprijetila, ali je udarac Inieste sjajno odbranio Rulli. Pokušao je i Neymar u 62. minuti iz slobodnog udarca, ali nije bio dovoljno precizan.

Desetak minuta kasnije i Messi je pokazao da je na terenu. Iniesta mu je sjajno asistirao, ali Messijev udarac odbranio je sjajni golman Sociedada.

Pet minuta prije kraja utakmice Messi je ponovo imao šansu kada je nakon centaršuta Alvesa glavom uputio udarac prema golu Sociedada, ali je Rulli ponovo bio siguran.

Primera, 32. kolo: 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Sociedad - Barcelona 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi