Marokanac se iftario pa zaigrao, Peruanac ga šutao nogom dok leži na travnjaku!

Skandal na prijateljskom meču

Marokanac se iftario pa zaigrao, Peruanac ga šutao nogom dok leži na travnjaku!

A. Čaušević

Prijateljski meč izmđeu Maroka i Perua igran na stadionu Wanda Metropolitano u samoj završnici je bio sve osim prijateljski i to zbog indicenta kojeg su prouzrokovali peruanski fudbaleri.

Pred 30-ak hiljada gledatelja utakmica je okončana bez golova. Onaj najzanimljiviji dio desio se pred sami kraj utakmice.

Sve su zakuhali Perunaci, tačnije Carlos Zambrano koji je udario nogom Sofianea Boufala dok je Marokanac ležao na terenu.

Zambrano je umjesto lopte udario Boufala u kuk, a marokanski fudbaler je pokušao da uzvrati poslije čega mu se Peruanac unio u lice.

[twitter]https://twitter.com/FN__Now/status/1640850467478437889[/twitter]

Ubrzo je uslijedila gužva na terenu, a sudija je odlučio da obojici igrača pokaže crveni karton iako je jasno da je veća krivica na Zambranu.

Oglasi

Boufal je kao većina igrača Maroka postio na dan utakmice, iftario se neposredno pred početak, međutim stvari za njega nisu išle po planiranom pošto je bio učesnik incidenta kojeg sigurno nije planirao.

Inače, vjera je u posljednje vrijeme postala jako važan faktor za marokansku reprezentaciju. O tome je govorio i selektor Walid Regraui nakon pobjede nad Brazilom u prijateljskom duelu.

"Pobijedili smo Brazil, usred ramazana, nakon teravije, to je ludnica", prije nekoliko dana je kazao nasljednik našeg Vahida Halilhodžića.

Inače, zasluge zašto su Marokanci uspješni na terenu nose i majke fudbalera koje imaju formiranu WhatsApp grupu i redovno se dogovaraju kako savjetovati svoje sinove.

"Majke su donijele red. Za mene su majke najbitnije jer se porodica gradi oko njih. Za muslimane je porodica na okupu najvažnija stvar. Samo su majke sposobne na ovakav način ujediniti djecu. Danas imamo WahatsApp grupu gdje one sve organizuju", ispričao je Regraui.

Top Komentari

Milfhunter
Kakve veze ima što je iftario, jel ovo i dalje sportski portal. Trebali ste napisat Marokanac iftario, a Peruanac doručukovao jaja, ručao piletinu i rižu, a nije još večerao
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi