Kao da je jedva dočekao: Vaha mu je sve omogućio, a sada je dodao sol na ranu slavnom bh. treneru

Maroko pobijedio na Mundijalu nakon 24 godine čekanja

Kao da je jedva dočekao: Vaha mu je sve omogućio, a sada je dodao sol na ranu slavnom bh. treneru

A. Čaušević

Teško je Vahidu Halilhodžiću pratiti Svjetsko prvenstvo. Najzaslužniji je zašto se Maroko nalazi u Kataru, ali nema priliku voditi afričku selekciju na Mundijalu. Manje zbog svoje tvrdoglavosti, a mnogo više zbog zbog marokanske javnosti i onih koji su mu radili iza leđa. 

Marokanci igraju odličan turnir, poslije dva kola osvojena su četiri boda. Halilhodžić je uradio sve. Stvorio kompaktan i dobro posložen tim, šlag kupi Walid Regragui koji je i danas poslao otrovnu strijelicu prema najboljem bh. treneru.

Kao što je od ranije poznato Vaha je smijenjen dva mjeseca uoči Svjetkog prvenstva zbog neslaganja sa nekim od najvećih zvijezda u ekipi, među kojim je i Hakim Ziyech.

Odlaskom Vahe fudbaler Chelseaja se odmah vratio u reprezentaciju. U susretu drugog kola Mundijala kada je senzacionalno pobijeđena Belgija sa 2:0, a odlični ofanzivac je proglašen za igrača utakmice.

Poslije utakmice Regragui kao da je jedva dočekao da pošalje otrovnu strijelicu prema Vahi tako što je na sav glas hvalio Ziyecha i šta njegov povratak znači za Lavove Atlasa.

"Znate, ovaj čovjek je nevjerovatan. Vratio se duh reprezentacije s njegovim povratkom. Mongi o njemu govore da je lud i da ne može pomoći reprezentaciji i da je neko koga je teško kontrolisati", kazao je Regragui te nastavio:

Oglasi

"Ali kada mu date ljubavi i povjerenje on bi za vas poginuo. I to je ono što sam mu dao. Vratio je vjeru meni i navijačima Maroka jer su mnogi željeli da se vrati u reprezentaciju i on to zna."

"Vidite da je Ziyech drugačiji igrač u reprezentaciji. On je naš vođa. Uloga trenera je da mu da samopouzdanje, a isto se odnosi i na ostatak stručnog štaba", dodao je ovaj trener.

Marokanci su u prvom kolu odigrali 0:0 protiv Hrvatske te su već tada pokazali da su opasan rival, da bi u drugom kolu pobijedili Belgiju te ih do kraja turnira čeka najlakši rival u grupi.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Pozicija Tim Broj utakmica Bodovi Gol-razilka
1. Maroko 2 4 2:0
2. Hrvatska 2 4 4:1
3. Belgija 2 3 1:2
4. Kanada 2 0 1:5

Afrička selekcija će igrati protiv Kanade te će im prema nekim računicama biti dovoljan i bod za prolazak dalje što bi bio najveći uspjeh u historiji te reprezentacije.

Inače, Marokancima je ovo šesto Svjetsko prvenstvo. Posljednji trijumf su ostvarili još 1998. godine kada su u meču za prestiž pobijedili Škotsku sa 3:0.

Promo

Top Komentari

FudbalskiZnalac
A Vaha nek' glumi budalu i izbacuje najbolje igrače...
0 7
user1622267171
"Po nekim računicama će i im biti dovoljan bod"??? Hajde ti izračunaj jos jednom sam polako, pa ponovo piši. Majkoooo mojaaaa.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi