Marokanci su prerano počeli da slave zbog Vahida Halilhodžića
Foto - FS Maroko

Ostaje na klupi

Marokanci su prerano počeli da slave zbog Vahida Halilhodžića

M. Šljivak

Čuveni bosanskohercegovački trener Vahid Halilhodžić (69) vjerovatno će ostati na klupi reprezentacije Maroka do kraja ugovora.

Iskusni 69-godišnji trener bio je u proteklom periodu izložen žestokim napadima navijača, ali i određenih trenera i traži se njegov odlazak s klupe Maroka.

Fudbalski savez Maroka za danas je zakazao sjednicu na kojoj će se raspravljati o budućnosti fudbala u ovoj zemlji. Međutim, tvrdi se kako neće biti govora o eventualnom otkazu Halilhodžiću.

Ogroman procenat Marokanaca rado bi vidio leđa bh. treneru. Njihova želja je dolazak na klupu Walida Regraguija, donedavnog trenera Wydad Casablance s kojom je osvojio brojne trofeje u Africi.

Ipak, iako bi predsjednik Saveza Faouzi Lekjaa rado poslušao glas javnosti i otpustio Halilhodžića, to ne može učiniti jer bi morao isplatiti ogromnu odštetu.

Halilhodžića ugovor s Marokom veže do kraja 2023. godine. On godišnje zarađuje gotovo milion eura (920.000) i Fudbalski savez ove zemlje bi mu morao isplatiti taj novac plus bonuse za izboren plasman za Svjetsko prvenstvo.

Oglasi

Ove cifre su previše za Fudbalski savez Maroka. Zbog toga je Lekjaa već odlučio da neće biti govora o odlasku Halilhodžića s klupe i na sastanku će se raspravljati o drugim stvarima.

U proteklom periodu FS Maroka je međutim radio sve suprotno od najava medija u ovoj zemlji i vidjet ćemo šta će se desiti nakon današnjeg sastanka čelnika fudbala u ovoj zemlji.

Vahid Halilhodžić uveo strogi režim u nacionalnom timu

Bh. stručnjak je po dolasku na klupu Maroka 2019. godine uveo strogi režim koji očigledno pojedinim fudbalerima ne odgovara.

"Atmosfera u ekipi kada sam došao nije bila dobra. Sada postoji kult reprezentacije. Nismo imali nijedan jedini problem u 40 dana na AKN. Moja povezanost s Marokom traje već 25 godina i uvijek ću se ovdje osjećati dobro".

S igračima je imao zanimljive metode rade. Natjerao ih je da nauče himnu i zabranio određene stvari na koje su navikli.

Oglasi

"Kada sam stigao napao sam igrače riječima: Je li vas stid da ne znate himnu vaše zemlje? Nakon toga su je mnogi naučili. Zabranio sam pušenje šiše, zabranio sam igranje PlayStationa po cijelu noć, izlaske. Radije ću tako raditi nego dopuštati da oni rade sve što žele. Uvijek sam govorio da je reprezentacija svetinja, a po nekima je samo Vahid problem"

Mnogi agenti su pokušali kupiti mjesto u reprezentaciji svojim igračima.

"Dobio sam veliki broj poziva od agenata. Tražili su da njihovi igrači dobiju poziv u reprezentaciju. Međutim, sa mnom to ne ide tako", poručio je Vaha.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Podsjetimo, Halilhodžić je zbog ponašanja izbacio nekoliko zvijezda iz reprezentacije. Gotovo svi su se vratili, samo je još uvijek pri svom stavu ostao Hakim Ziyech.

Fudbaler Chelseaja još je uvijek u ratu s Halilhodžićem i tvrdi da će igrati tek kad one ode iz nacionalnog tima. FS Maroka radi na dogovoru između dvije strane i vidjet ćemo hoće li Ziyech ponovo obući dres Maroka.

Top Komentari

Jadnimi
Ne vadi ga Vaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi