Sofrenić: Ne mislim da je Barbarez potrošen

Sofrenić: Ne mislim da je Barbarez potrošen

A. Beganović

Danas je u prostorijama Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine predstavljen novi selektor našeg nacionalnog tima, bugarski stručnjak Ivaylo Petev.

Pored Peteva na press konferenciji su bili prisutni i potpredsjednik Izvršnog odbora Milorad Sofrenić i generalni sekretar Adnan Džemidžić.

Sofrenić je pokušao objasniti zbog čega je zapravo izabran Petev, a ne neko od kandidata koji su se povezivali sa reprezentacijom.

"Zašto Petev? Odlučili smo se za onog kandidata koji je imao najbolje refernce od svih kandidata", rekao je Sofrenić, a na pitanje da li smatra da su iz Saveza prilikom izbora za sva vremena "potrošili" Barbareza je odgovorio:

"Ne smatram da je Barbarez potrošen. Ako se želi baviti tim poslom, mora biti svjestan da će na mnogo mjesta biti ponuđen, negdje će proći, negdje ne. Svi smo mi mišljenja da on treba biti u Savezu na nekim pozicijama. Zar ima veća pozicija od direktora? Ako on brzo prelomi tako stvari (Barbarezove objave da ne želi imati ništa sa Savezom), onda nije do nas nego do njega".

Top Komentari

Uranija
Ne može niko normalan podržati mnoge stvari unutar saveza BiH kao npr. sudjenje u domaćim prvenstvima koje je katastrofalno lopovsko i ima još mnogih stvari ali ovo za Barbareza su upravu 100% jer ne nožeš ti očekivati poziciju selektora bez dana radnog staža bilo gdje pa makar to bila liga federacije BiH... a što se tiče direktorske pozicije mogao je tu puno doprinjeti i biti uvijek blizu repke gdje bi mogao pomagati i prije svega nadzirati i ukazivati na eventualne greške gdje bi imao veliku podršku navijača...ali on se ponaša kao uvrijeđena mlada i pokazuje veliku dozu amaterstva i neiskustva, nažalost
12 2
Probisvjet
Mrš ćoro!
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi