Šok na Koševu: HŠK Zrinjski pobijedio FK Sarajevo i pokazao da ne odustaje od borbe za titulu!

Plemićima velika tri boda

Šok na Koševu: HŠK Zrinjski pobijedio FK Sarajevo i pokazao da ne odustaje od borbe za titulu!

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Sarajevo je u derbiju 24. kola Premijer lige dočekalo Zrinjski, a na kraju su gosti slavili veoma važnu pobjedu rezultatom 0:1.

Prvo poluvrijeme duela na Koševu nije donijelo gotovo ništa vrijedno spomena.

Oba tima su imala svoje periode igre u kojima su imali veći posjed lopte, ali nisu uspijevali stvoriti pravu šansu pred protivničkim golom.

Tek u finišu prvog dijela Sarajevo je stvorili dvije dobre šanse. U 38. minuti meča Miloš Stanojević dobro šutra, golman Zrinjskog Brkić brani, a zatim u narednom napadu Amar Rahmanović iz dobre pozicije loše gađa glavom.

Do kraja prvih 45 minuta nismo vidjeli apsolutno ništa i na odmor se otišlo bez golova (0:0).

Zrinjski je iz prve šanse na utakmici poveo. Igrala se 52. minuta kada Staniša Mandić koristi grešku odbrane Bordo tima i pogađa za 0:1.

Sarajevo je moglo izjednačiti već u narednom napadu. Hebibović je snažno šutirao iz slobodnjaka, ali je Brkić sjajno odbranio i spasio je svoj tim.

Prepustio je potom tim Blaža Sliškovića loptu igračima Sarajeva. Bordo tim se nije uspijevao stvoriti pravu šansu, a Plemići ću se potpuno povukli i šanse su čekali iz kontri.

Tek u 77. minuti domaći stvaraju novu šansu. Velkoski je loše šutirao iz odlične pozicije i propala je dobra prilika za izjednačenje.

Do kraja se Plemići uspijevaju odbraniti. Nisu dopustili Bordo timu da napravi previše ispred njihovog gola i došli su do tri boda sa kojima su se vratili u borbu za titulu. Sada su samo šest bodova iza Sarajeva.

Premijer liga BiH, 24. kolo:

Sarajevo - Zrinjski 0:1

FK Sarajevo: Kovačević, Stanojević, Lazić, Hebibović, Ahmetović, Rahmanović, Mujakić, Bekić, Crepulja, Halilović, Tatar.

HŠK Zrinjski: Brkić, Gojković, Čurjurić, Galić, Čirjak, Pezer, Stojkić, Jakovljević, Stanić, Rustemović, Mandić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rigel
Kakvo sudjenje imaju ovi pasojedi. Smjesno. I opet su kite.
0 13
Analiticar
Pobjedio ih je njihov ''strucnjak'' Husref Musemic.
0 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi