Šok na Old Traffordu: Mladom igraču Manchester Uniteda dijagnosticiran rak

Prošle godine potpisao prvi ugovor

Šok na Old Traffordu: Mladom igraču Manchester Uniteda dijagnosticiran rak

Endin Čaušević

Manchester United jučer je saopštio tužne informacije o svom mladom fudbaleru Maxu Tayloru kojem je dijagnosticiran rak.

Crveni đavoli su potvrdili za engleske medije da je ovaj 19-godišnji defanzivac saznao prije nekoliko dana da ima rak, te je vijest potresla sve navijače s Old Trafforda. Još u vijek nije poznato u kojoj fazi je ova bolest, ali je Taylor odmah pristao na liječenje.

Ovaj mladi fudbaler se ne da pokolebati i već je jučer imao prvu hemoterapiju, te je siguran da će na kraju nakon svega izaći kao pobjednik. On je s Unitedom prošle godine potpisao prvi profesionalni ugovor, ali neko vrijeme će sada biti van svih aktivnosti.

"Hvala svima u klubu koji mi pomažu još od prvog dana kada sam saznao da ima rak. Ljekari se brinu o meni najbolje što mogu i zaista mi je sve omogućeno. Ne mogu ni opisati riječima koliko mi znači podrška moje porodice. Nema odustajanja i bit ćemo samo jači nakon svega", izjavio je Taylor.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, saopšteno je da ovaj mladi fudbaler prikuplja novac za svoje liječenje, te da će United pokriti većinu troškova. Međutim, još uvijek mu je potrebno 60.000 funti kako bi siguran što se tiče finansija za liječenje.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Samkodk
Svasta cuj placa lijecenje u Engleskoj i u drugim zapadnim zemljama je besplatno ljecenje nije to bosna kreteni glupi..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi