Šok u Italiji: Milan predao zahtjev UEFA-i, Rossoneri ne žele igrati Evropsku ligu
Rade Krunić je stigao u Milan, ali čini se da neće igrati u Evropskoj ligi

Konačna odluka bi uskoro mogla biti poznata

Šok u Italiji: Milan predao zahtjev UEFA-i, Rossoneri ne žele igrati Evropsku ligu

S. Pašalić

Milan je prošle sezone završio na 5. mjestu u Seriji A i izborio nastup u Evropskoj ligi.

Ipak, čini se da bio italijanski klub mogao biti odsutan iz ovog takmičenja. Naime, klub pokušava postići dogovor sa UEFA-om kojim ne bi igrao ovo takmičenje kako bi pokušao srediti svoje finansijske probleme.

Corriere della Sera potvrdila je da je uprava kluba UEFA-i podnijela zahtjev za predaju svog mjesta u Evropskoj ligi drugoj ekipi.

Cilj je imati više vremena za reguliranje njihove situacije i ispunjavanje zahtjeva finansijskog Fair Playa.

Milan je već osuđen zbog nepoštivanja financijskog sistema UEFA-e. Istraga, koja je obuhvatila period od 2015. do 2018. godine, zaustavljena je, a u slučaju međunarodnog takmičenja ponovo će se pokrenuti ovog ljeta.

Ukoliko Milan bude igrao Evropsku ligu istraga će biti ponovo pokrenuta, a to će obuhvatiti period od 2016. godine pa sve do danas.

S obzirom da je i u ovim godinama Milan bio u velikom minusu, očekuje se da bi mogao biti drastično kažnjen što bi pogoršalo situaciju, a italijanski klub bi također mogao biti kažnjen neigranjem u Evropskoj ligi. Zvanična odluka bi mogla biti saopštena sutra.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

bistrik87
Dat ce Zelji da igraju mjesto Milana..
10 2
VelaHavle
I iz Zeljkana su predali zahtjev da ne igraju - Savez im odobrio HAHAHAHAHAHHA
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi