Šok za Belgiju: Kompany propušta Evropsko prvenstvo

Zbog povrede ne ide u Francusku

Šok za Belgiju: Kompany propušta Evropsko prvenstvo

Endin Čaušević

Kapiten reprezentacije Belgije i Manchester Cityja, Vincent Kompany, danas je objavio da neće igrati na Evropskom prvenstvu.

Belgija ovog ljeta ima velika očekivanja od svojih fudbalera na Evropskom prvenstvu koje se igra u Francuskoj. Ipak, Belgijanci će biti znatno oslabljeni jer u Francusku idu bez kapitena Kompanyja.

Ovaj fudbaler se povrijedio u srijedu u revanš utakmici polufinala Lige prvaka između Real Madrida i Manchester Cityja, te će zbog ove povrede propustiti Evropsko prvenstvo.

Ovu vijest otkrio je Kompany na svom Facebook profilu sa tužnom porukom koja je razočarala navijače Belgije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Propuštam Evropsko prvenstvo. Ovo je veoma tužna vijest za mene i ne mogu vam opisati koliko mi je žao samog sebe. Vjerujem da će saigrači dati sve od sebe na EP, te da ćemo biti ponosni na njih. Ja ću biti uz njih kao navijač", napisao je, između ostalog, Kompany.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi