Šok za engleskog premierligaša: U novembru ih nećemo gledati na TV ekranima

Oglasili se na Twitteru

Šok za engleskog premierligaša: U novembru ih nećemo gledati na TV ekranima

E. Čaušević
Teme:

Već je dobro poznato da klubovi u engleskom Premiershipu zarađuju ogroman novac samo od TV prenosa.

TV prava za Premiership su vjerovatno najskuplja što se tiče svjetskog fudbala, a i sami timovi zarade velike sume novca samo od toga. Zbog toga se bore da njihove ekipe imaju što više prenosa uživo kako bi zaradili veću sumu novca.

Čelnici Premiershipa objavili su danas raspored utakmica koje će biti u direktnom prenosu u novembru. Ova vijest je šokirala čelnike i navijače Burnleyja jer njihov tim nećemo gledati u novembru u direktnom prenosu.

Zaista je velika rijetkost da neka ekipa u Premiershipu ne bude u direktnom prenosu čak mjesec dana. Za Burnley je veliki peh što u novembru ne igraju protiv ekipa iz vrha tabele.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naime, u novembru će Burnley igrati protiv Sheffield Uniteda, West Hama, Watforda i Crystal Palacea. U direktnom prenosu ovaj klub ćemo gledati 3. decembra kada će Burnley na svom terenu ugostiti Manchester City.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti