Šok za komšije: Nikola Jokić propušta Eurobasket?
Foto: EPA

Denver ga ne pušta

Šok za komšije: Nikola Jokić propušta Eurobasket?

M. Šljivak

Nikola Jokić neće nastupiti na Evropskom prvenstvu za selekciju Srbije.

Centar Denver Nuggetsa neće dobiti dozvolu za nastup u nacionalnom timu, jer žele da ljeto provede na drugi način. Ovu vijest je za srbijanske medije otkrio poznati menadžer Miško Ražnatović.

"Oni žele da on ljeto provede na drugi način. Nikola će opet razgovarati s njima kako bi dobio zeleno svjetlo. Sporno je samo ovo ljeto, to im je bitno, narednih pet-deset nije sigurno", istakao je Ražnatović.

On je istakao kako u Denveru žele dodatno raditi s Jokićem kako bi popravio neke stvari, jer cilj tima u narednoj sezoni je odlazak u doigravanje.

"Oni smatraju kako bi Jokić trebao popraviti neke stvari kako bi ekipu uveo u play off. On je postao apsolutno najvažniji igrač ovog tima, ali potrebna mu je fizička sprema. Nikola ima veliku želju da igra, ali vidjećemo šta će se dogoditi", dodao je Ražnatović.

Selekcija Srbije će na Eurobasketu ove godine igrati u Istanbulu, a protivnici su im Velika Britanija, Rusija, Latvija, Turska i Belgija.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi