Šok za Slavena Bilića u Saudijskoj Arabiji

Ponovo dobio otkaz

Šok za Slavena Bilića u Saudijskoj Arabiji

Samir Mlaćo

Kako prenosi mediji u komšiluku, Slaven Bilić ostao je bez posla u S. Arabiji.

Naime, Biliću je Al-Ittihad iz Jedaha uručio otkaz nakon samo četiri mjeseca. Bilić je u S. Arabiji upisao tek tri pobjede, uz četiri remija i osam poraza, pa je ova odluka sasvim očekivana.

Prethodno je nekadašnji selektor reprezentacije Hrvatske vodio West Ham, Bešiktaš i Lokomotivu iz Moskve, te Hajduk.

Ovo mu je već četvrti otkaz, a detaljnije informacije trebale bi biti poznate u toku sutrašnjeg dana.

Posao u Nantesu propao zbog bizarnog razloga

Na klupu Nantesa je ne tako davno došao bh. stručnjak Vahid Halilhodžić,  ali nije tajna da je prva opcija bio upravo Bilić.

Ugledni France Football pisao je tada da je blizu preuzimanja Nantesa bio Bilić, no predsjednik kluba Waldemar Kita je nakon pomnog razmatranja ipak odustao od hrvatskog trenera zbog jednog pomalo bizarnog razloga.

Naime, prvi čovjek Nantesa je ocijenio kako se Bilića ne isplati dovoditi jer ne zna francuski, pa je odluka pala na Halilhodžića, koji dobro poznaje jezik, kulturu i samu ligu.

Na kraju je Bilić završio u Saudijskoj Arabiji, gdje je sigurno imao sjajne finansijske uslove.

Top Komentari

eye of the tiger
Cuj bizarna odluka sto ne govori francuski jezik hahahha. Pa to je valjda najbotnije, nece im rukama I nogama objasnjavati sve.
0 0
eye of the tiger
Cuk
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi