Šokantan poraz Bašakšehira: Hoće li Edin Višća i Riad Bajić ostati bez titule prvaka?
Edin Višća je postigao gol i danas, ali mu je on poništen zbog ofsajda. Ostao je tako na 12 golova i 13 asistencija ove sezone (Foto: EPA)

Goztepe ih iznenadio

Šokantan poraz Bašakšehira: Hoće li Edin Višća i Riad Bajić ostati bez titule prvaka?

Midhat Šljivak

Kako se sezona bliži kraju ekipa Bašakšehira igra sve slabije i na dobrom su putu da ispuste prvu titulu prvaka u historiji.

Istanbulski tim je imao veliku prednost u odnosu na velikog rivala Galatasaray, ali su serijom loših nastupa ugrozili prvom mjesto, pa su tako i danas doživjeli poraz.

Izgbio je Bašakšehir na svom terenu od davljenika Goztepea sa 0:2, a za goste su pogađali Jerome u sedmoj i Kadah u 85. minuti meča.

Bašakšehir je dominirao tokom kompletnog meča. Stvarali su šanse, lopta nije htjela u gol, a nije im se isplatila ni totalna ofanziva u samom finišu, jer su primili drugi gol i pitanje pobjednika je bilo riješeno.

Edin Višća je odigrao kompletan meč. Uspio je zabiti i gol krajem prvog poluvremena, ali mu je on poništen zbog ofsajda.

Riad Bajić je u igru ušao u 71. minuti. Međutim, ni on do kraja nije uspio ništa napraviti i Bašakšehir se našao u velikim problemima pred posljednja četiri prvenstvena kola.

Goztepe je ovom pobjedom prekinuo veliki niz od osam utakmica bez pobjede u kojima su od moguća 24 boda osvojili samo dva. Sada su barem na kratko otišli iz zone ispadanja, ali i njima slijedi velika borba za opstanak do kraja.

Sa druge strane Bašakšehir je tri utakmice zaredom bez pobjede. Osvojili su samo jedan bod u tim mečevima, te Galatasaray ima šansu da se sa njima izjednači eventualnom pobjedom nad Konyasporom.

Ipak, šampiona će vjerovatno odlučiti njihov međusobni obračun u 33. kolu kada Bašakšehir gostuje na Turk Telekom Areni.

Superliga, 30. kolo:

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Bašakšehir - Goztepe 0:2

Top Komentari

nightcry
pozdravite se od titule, to je bilo jasno još od grozne tekme sa Kajserijem na kojoj je Višća promašio karujeru - Galata je Real turske
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti