Edin Višća postigao načelni dogovor, pravi transfer po okončanju sezone?

Turski mediji donose nove informacije

Edin Višća postigao načelni dogovor, pravi transfer po okončanju sezone?

Abdullah Avci radi odličan posao na klupi Bašakšehira kojeg vodi ka toliko željenog tituli prvaka Turske.

Međutim, bez obzira na uspjeh Bašakšehira sve su prilike da će Avci na kraju sezone napustiti ovaj klub.

Navodno i sam Avci želi novi izazov, a već neko vrijeme se nalazi na meti Fenerbahčea.

Fenerbahče igra užasnu sezonu, sezonu za zaborav. Posrnulom velikanu nisu pomogle ni promjene na kormilu ekipe, ali čelnici Fenera moraju uraditi sve što je u njihovoj moći kako im se ovakva sezona više ne bi ponovila.

Jasno je da će Fener na ljeto krenuti po brojna pojačanja, a osim onih igračkih, "plavo-žuti" traže i novog trenera.

Ako je vjerovati turskim medijima, prva želja Fenera je upravo Abdullah Avci. Turski strateg je na klupi Bašakšehira od 2014. godine, a iako njegov ugovor sa ovim klubom važi do 2024., špekuliše se da on može već ovog ljeta preuzeti kormilo Fenerbahčea.

Abdullah Avci bi mogao sa sobom u Fenerbahče povesti i najboljeg igrača Bašakšehira - našeg Edina Višću. Bh. fudbaler se odavno dovodi u vezu sa Fenerom, ali sada turski mediji tvrde da je postigao načelni dogovor sa posrnulim velikanom.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Fener bi mogao dobiti još jedno pojačanje iz Bašakšehira. Navodno Avci želi sa sobom povesti i Emrea Belezoglua.

Iskusni Belezoglu ima namjeru igrati još jednu godinu, a navodno bi nakon toga trebao dobiti poziciju sportskog direktora Fenerbahčea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti