Šokantan poraz Malage, Sevilla lagano slavila
Foto: EPA

Španski Kup Kralja

Šokantan poraz Malage, Sevilla lagano slavila

Fudbaleri Seville su u prvoj utakmici šesnaestine finala španskog Kupa Kralja upisali laganu pobjedu nad niželigašem Cartagenom rezultatom 0:3, dok je Malaga poražena od Numancije sa 2:1.

Ekipa Cartagene nije uspjela pružiti ozbiljniji otpor Sevilli, pa su Andalužani lagano došli do ubjedljive gostujuće pobjede.

Sevilla je bila dominantna tokom čitave utakmice, a gosti su stigli do vodstva u 25. minuti kada je Sarabia iskoristio dobru asistenciju Ben Yeddera i lagano prebacio golmana domaćih.

Deset minuta kasnije Ganso dovodi Sevillu u prednost od 0:2, a ovim rezultatom je završeno prvih 45 minuta.

Gosti su sa dobrom igrom nastavili i u drugom dijelu, a u 51. minuti Muriel pogađa za, ispostavit će se, konačnih 0:3.

Malaga se mučila na gostovanju kod Numancije, a iako se do samog kraja susreta činilo da će slaviti minimalnu pobjedu, gosti stižu do šokantnog preokreta i pobjede rezultatom 2:1.

Numancija je dosta dobro igrala tokom čitavog susreta, ipak Malaga stiže do prednosti od 0:1 u 21. minuti utakmice kada Recio pogađa za 0:1.

Ovaj rezultat je stajao na semaforu sve do 93. minute, a onda šokantan preokret Numancije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prvo je u 93. minuti Nacho poravnao na 1:1, da bi u 95. minuti, u posljednjim trenucima susreta, Alberto Escassi pogodio za 2:1 i veliko slavlje domaćih navijača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi