Šokantan poraz Slobode: GOŠK slavio na Tušnju i zadao Tuzlacima velike brige

Tim iz Gabele jako blizu opstanka

Šokantan poraz Slobode: GOŠK slavio na Tušnju i zadao Tuzlacima velike brige

Midhat Šljivak, foto: Emir Dindić

Pravi šok u 6. kolu Lige za opstanak doživjeli su na Tušnju fudbaleri Slobode. Iako su protiv GOŠK-a najaviljivali pobjedu na kraju su gosti otišli kući pjevajući i sa pobjedom od 1:2.

Nakon dosadnih 20-ak minuta u kojima se ništa nije dešavalo, GOŠK iz prve prave šanse dolazi do gola. Lijepu akciju u 20. minuti završava Nardin Mulahusejnović koji matira Muminovića za prednost od 0:1.

Do kraja prvog dijela Sloboda je bila nešto konkretniji tim, ali ekipa Slavka Petrovića jednostavno nije mogla da kreira šansu pred golom gostiju koji su se dobro branili.

Na odmor se otišlo minimalnim vodstvom gostiju koji na samom otvaranju drugog dijela stiži i do drugog gola. Lijepu akciju završava Hasanović za veliko vodstvo od 0:2.

GOŠK je nakon drugog gola zatvorio sve prilaze golu. Sloboda je izgledala nemoćno, ali su uspjeli u finišu doći do pogotka. Terzić je u 85. minuti zabio za 1:2, ali do kraja se GOŠK uspio odbraniti i doći do velika tri boda.

Tim iz Gabele je sada na korak od opstanka, dok će se Sloboda do kraja sezone vjerovatno sa Čelikom boriti za opstanak u društvu najboljih.


Liga za opstanak, 6. kolo:

Sloboda - GOŠK 1:2 (Terzić 85' / Mulahusejnović 20', Hasanović 50')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

SLOBODA: Muminović, Terzić, Škahić, Todorović, Grahovac, Lazevski, Osmanagić, Husić, Ivetić, Ignjatović, Musić.

GOŠK: Kozić, Čolić, Rodin, Isić, Ereiz, Odak, Barić, Zolj, Vego, Mulahusejnović, Hasanović.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Radobolja
Ma koga ce sad stizati mazlumi iz zenice,..hahahha.Vazda stizu nekoga a dobit ne mogu moju raju iz sokaka.Hahahaha,...druga liga celik,..druga liga.
4 21

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti