Solari ne da trenersku stolicu: Nisam došao da bih odustao tek tako...
Sve se češće spominje da će Santiago Solari dobiti otkaz. Kao novi trener Kraljeva spominje se Jose Mourinho (Foto: EPA)

Trener Real Madrida nakon teškog poraza

Solari ne da trenersku stolicu: Nisam došao da bih odustao tek tako...

Midhat Šljivak

Madridski Real doživio je veliku bruku.

Kraljevi su sinoć na Santiago Bernabeu razbijeni od Ajaxa rezultatom 1:4 i ispali su u osmini finala Lige prvaka.

Trener tima iz Madrida Santiago Solari imao je interesantan nastup nakon meča, a jasno je kako nema namjeru da napusti klupu.

"Naravno da smo tužni i razočarani. Dali smo sve od sebe, ali to nije bilo dovoljno"; rekao je Solari, te je nastavio:

"Ovdje sam da radim. Moramo sada svi biti pravi profesionalci i nastaviti sa poslom odmah. Nisam došao ovdje u tako teškom trenutku da bih tek tako odustao", istakao je Solari.

Realu je poraz od Ajaxa četvrti uzastopni na domaćem terenu u svim takmičenjima. Novinari su ga pitali da li smatra da treba dobiti otkaz.

"O tome ja ne odlučujem. Sutra je novi dan, igramo već novu utakmicu tokom vikenda. Svi imamo profesionalne obaveze i dugujemo svima najbolje od sebe", istakao je trener Real Madrida.

Utučeni Carvajal kratkom je izjavom najbolje opisao Realovu sezonu

Dani Carvajal, bek Real Madrida, bio je jako utučen nakon eliminacije iz Lige prvaka.

Kraljevski tim je ponižen od Ajaxa (1:4) na svom stadionu i već u osmini finala Lige prvaka je ispao, što se zaista ne pamti kada je ovaj tim u pitanju.

Osim toga, Real je ranije ostao bez šansi da osvoji Kup kralja, La Liga je također izgubljena...

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Sezona je gotova. Ovo je us**na godina" kazao je Carvajal nakon utakmice, pa je dodao:

"Mislim da je ovo moja najgora noć u karijeri, nikada prije se nisam osjećao tako loše. Ne mogu to objasniti... U posljednjoj sedmici izgubili smo sve utakmice kod kuće. Nema objašnjenja. Drugi timovi su bili bolji od nas".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi