Solari ne odustaje i misli da je on jedino u pravu: Još jedna zvijezda seli na klupu

Navijači Reala imaju sve manje strpljenja

Solari ne odustaje i misli da je on jedino u pravu: Još jedna zvijezda seli na klupu

Endin Čaušević

Real Madrid nalazi se u velikoj krizi nakon dva uzastopna poraza na Santiago Bernabeu od Barcelone.

Barcelona je prvo s 3:0 slavila u polufinalu Kupa Kralja, a samo tri dana kasnije na istom terenu su ponovo pobijedili Real Madrid u okviru La Lige rezultatom 1:0. Ovo je itekako uzdrmalo kraljevski klub koji igra ispod svih očekivanja ove sezone.

Santiago Solari bi uskoro mogao dobiti otkaz ukoliko se rezultati Real Madrida ne poprave i to znatno. On je imao dobar start na klupi Kraljeva, ali je čestim promjenama u sastavu već počeo nervirati navijače ovog kluba.

Solari je otpisao mnoge zvijezde, a prvi na toj listi bio je Isco koji se nije naigrao ove sezone. Njegovim stopama nedavno su krenuli Marcelo i Gareth Bale i očito je da oni neće biti jedini.

Prema pisanju španskih medija na klupu bi se uskoro mogao preseliti i njemački veznjak Toni Kroos koji je sigurno već sezonama jedan od najstandardnijih igrača Real Madrida.

Kroos je u subotu igrao samo 55 minuta protiv Barcelone i mnogi su bili iznenađeni kada ga je Solari izveo iz igre. Šansu je dao 20-godišnjem Federicu Valverdeu koji bi veoma lako u narednim mečevima mogao igrati od prve minute.

"Mladi igrači igraju sve bolje i jako su blizu da se nađu u početnom sastavu", poručio je Solari.

Potražite više informacija na temu La Liga:

To znači da bi Kroos mogao biti naredna zvijezda koja će "grijati" klupu, a pored njega će biti Isco, Marcelo, Bale... Navodno, Solari smatra da je Kroos u lošoj formi i jedan od krivaca za nešto lošija izdanja Real Madrida u posljednje vrijeme.

Toni Kroos je u Real Madrid stigao na ljeto 2014. godine iz Bayerna i pokazao se kao odlično pojačanje. Ove sezone odigrao je 33 utakmice u svim takmičenjima i postigao samo jedan gol.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti