Solari od ponedjeljka bivši, Jose Mourinho ponovo na klupi Real Madrida?
Posebni će imati novu šansu za dokazivanje u Madridu. Florentino Perez sigurno neće štediti novac kako bi Mourinhu ispunio želje (Foto: EPA)

Vraća se miljenik

Solari od ponedjeljka bivši, Jose Mourinho ponovo na klupi Real Madrida?

Midhat Šljivak

Santiago Solari će u nedjelju voditi svoj posljednji meč na klupi madridskog Reala.

Nakon katastrofalnih rezultata i činjenice da je Real već početkom marta ostao bez šansi za trofeje, predsjednik Kraljevskog kluba Florentino Perez je odlučio da okonča saradnju sa argentinskim trenerom.

Tako će Solari svoj posljednji meč voditi u nedjelju protiv Valladolida, a već u ponedjeljak će Real ako je vjerovati inostranim medijima preuzeti Jose Mourinho, kojem će to biti povratak na klupu jednog od najvećih klubova svijeta.

On je Kraljeve vodio u periodu od 2010. do 2013. godine i sa njima je osvojio prvenstvo i Kup Kralja, nakon čega je otišao u Chelsea, a zatim i Manchester United.

Serija loših rezultata i igara koštala je Posebnog posla u Unitedu. Otpušten je krajem 2018. godine i od tada je bez posla.

Sada se vjerovatno vraća na velika vrata. Dužnost mu je da do kraja sezone stabilizuje tim, kako bi u narednoj sezoni ponovo mogao jurišati na sve moguće trofeje.

Budžet od 550 miliona eura: Jose Mourinho već zna koga će dovesti

U španskim medijima već danima se uveliko špekuliše da će se Jose Mourinho vratiti u Španiju, te da će preuzeti klupu Real Madrida.

Ugledna Marca tvrdi da je Mourinho obavio razgovore s Florentinom Perezom i da je poručio da nema ništa protiv povratka na Santiago Bernabeu.

Mourinho ima jasnu viziju šta treba uraditi, odnosno kakve promjene želi napraviti što se tiče igračkog kadra još uvijek aktuelnog prvaka Evrope.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Marca navodi da će Mourinho, ako dođe u Real, na ljeto imati budžet od čak 550 miliona eura, te da već ima listu sa potencijalnim pojačanjima. Na listi želja nalaze se Alex Sandro, Eder Militao, Christian Eriksen, N'Golo Kante i Harry Kane.

Jasno je da će Real prodati dosta igrača na ljeto, a prema svemu sudeći Bernabeu bi mogli napustiti Gareth Bale, Isco, Nacho, Karim Benzema, Marcelo i Luka Modrić.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Alexis, Pogba, Rasford, Hazard, Ronaldo, svi ce doci, samo treba da okrene broj, ha haa, pai ovi sto sad igraju ce pobjeci, Isco, Asensio, Diaz, Vinicius, pa on ne voli nikako mlade igrace.
0 0
teddy sheringham
Da, Harry će obavezno doći. Hahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti