"Ne razumijem šta će Juventus i Arsenal u Superligi, pa ima 30 boljih klubova u Evropi"
FOTO: EPA

Žestoke riječi

"Ne razumijem šta će Juventus i Arsenal u Superligi, pa ima 30 boljih klubova u Evropi"

H. Zilić

Superliga je glavna tema u svijetu fudbala, a selektor reprezentacije Norveške Stale Solbakken nije štedio jedne od osnivača lige, Juventus i Andreu Agnelija.

Solbakken smatra da Juventusu tu nije mjesto i još nekim klubovima.

"Ne razumijem šta će Juventus u Superligi. Izbacivali su ih Porto, Ajax, Lyon. Pa i Arsenal. Kad su zadnji put igrali Ligu prvaka? Šta su napravili? Ima trenutno 30 boljih klubova u Evropi. Po tome vidite da je ovo sve ludnica", rekao je Solbakken.

Superliga je izazvala potres u svjetskom fudbalu, a predsjednik evropske fudbalske federacije Aleskandar Čeferin je poručio da svaki igrač koji se takmiči u Superligi neće imati pravo nastupa za reprezentaciju.

"Fudbalski svijet je ujedinjen, vlade su ujedinjene, svi smo protiv ovog besmislenog projekta. Igrači koji budu igrali u Superligi neće moći igrati na Svjetskom i Evropskom prvenstvu. Neće moći predstavljati svoje reprezentacije", kazao je Čeferin.

Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester United, Manchester City, Real Madrid i Tottenham su osnivači Superlige. Kritike zbog ovog poteza ne prestaju. Ono što je najbitnije i navijači ovih klubova su na putu da okrenu leđa novoformiranom takmičenju.

Inače, za sada je nekoliko klubova odbilo da igra u Superligi, od zvučnih imena tu su Borussija Dortmund, Bayern, RB Leipzig, PSG i Ajax, a posljednji koji im se pridružio je Porto.

Promo

Top Komentari

GazijaPacenik
Zvanično smo otkrili ko je gazija. Gazija je selektor norveške Stale Solbakken. Što si se krio, krio si se.
15 0
user1585252255
A ko si ti ??
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi