Fudbalski savez Federacije BiH dobija novog predsjednika: Soldo umjesto Durića

Fudbalski savez Federacije BiH dobija novog predsjednika: Soldo umjesto Durića · Saznajemo

A. Beganović

U naredna dva-tri mjeseca fudbalski savezi Federacije Bosne i Hercegovine i Bosne i Hercegovine dobit će nove predsjednike.

Već od ranije je poznato da će novi predsjednik državnog saveza biti iz Fudbalskog saveza Republike Srpske (najvjerovatnije Vico Zeljković), dok ime novog predsjednika federalnog saveza nije izašlo u javnost.

Sigurno je da će to, s obzirom da Statut tako predviđa, biti predstavnik iz reda hrvatskog naroda ili "županijskog saveza" s tim da to ne može biti kandidat iz Fudbalskog saveza Srednjobosanskog kantona, koji u FS Federacije BiH ima status "županijskog", a u FS Bosne i Hercegovine "kantonalnog" jer bi se tako narušio sklad za Izvršni odbor državnog saveza.

Teško objašnjivo, no tako je, pa onda zapravo preostaju samo tri imena koja mogu naslijediti Durića i to iz Posavskog, Zapadnohercegovačmkog i Kantona 10.

Izbori u ovim kantonima se privode kraju, a prije dva dana održani su u Zapadnohercegovačkom. Delegati Skupštine odlučili su da njihov prijedlog za člana IO FS Federacije budu Dragan Soldo i Dario Sesar.

Neslužbene informacije do kojih je došao SportSport.ba govore da će podršku na Skupštini FS Federacije BiH dobiti Soldo, koji će također prema našim informacijama biti prijedlog "županijskih saveza" za predsjednika federalnog saveza što samim tim znači da će biti i u Izvršnom odboru državnog saveza.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Podsjetimo, Soldo je i u protekle četiri godine predstavljao Zapdnohercegovački kanton u IO FS Bosne i Hercegovine. Jedan je od rijetkih članova IO koji se profesionalno bavio fudbalom, te je radio kao trener u omladinskoj školi, a obavljao je i funkciju generalnog sekretara NK Široki Brijeg. Radi se o vrijednom sportskom radniku, pa možemo slobodno reći i jednoj od rijetkih svijetlih tačaka aktuelnog saziva bosanskohercegovačke fudbalske vlade i njegov dolazak na čelo federalnog saveza treba pozdraviti. 

Na kraju dodajmo i da je Vladimir Glavaš, čelni čovjek NK Drinovci, izabran za novog predsjednika Fudbalskog saveza Zapadnohercegovačkog kantona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti