Solidna partija Lazića u porazu Mege od Lokomotiva

Solidna partija Lazića u porazu Mege od Lokomotiva

D. Rakanović

Košarkaši Lokomotiv Kubana savladali su večeras Mega Bemax rezultatom 108:85 i osvojili "Mega Bemax kup 2017".

Izabranici trenera Dejana Milojevića su u dvorani Mega Factory u Beogradu držali odlično do kraja treće četvrtine kada su gosti iz Rusije trojkama došli do dvocifrene prednosti koju nisu ispustili do kraja meča. 

Najbolji u pobjedničkoj ekipi je bio Joe Ragland sa 18 poena i 8 asistencija. Pratili su ga Qvale sa 16, Collins sa 15 i Antipov sa 12 poena.

U Megi su se istakli Nikola Rebić i Dillan Ennis sa po 21 poenom. Reprezentativac Bosne i Hercegovine Aleksandar Lazić završio je meč sa šest postignutih poena. 

Treće mjesto na turniru je osvojio belgijski Antwerp koji je savladao Partizan sa 87:84. Bh. reprezentativac Obrad Tomić se nije upisao u listu strijelaca na ovoj utakmici. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi