Solskjaer i dalje mašta o trojici igrača, da li će dobiti 250 miliona eura?

Da li će se United i ovog ljeta "razbacivati" milionima?

Solskjaer i dalje mašta o trojici igrača, da li će dobiti 250 miliona eura?

Prekid takmičenja izazvan panedmijom novog koronavirusa je već doveo do finansijske krize u svjetskom fudbalu.

Ipak, oni najveći i finansijski najjači bi trebali bez većih problema izdržati ono što se dešava i što bi se moglo dešavati u skorijoj budućnosti.

Jedan od takvih je i Manchester United, odavno jedan od finansijski najmoćnijih fudbalskih klubova u Evropi i svijetu.

Prije nego što je pandemija učinila svoje, trener Solskjaer i Crveni đavoli su ciljali na tri skupocjena pojačanja na ljetnom prelaznom roku.

I dalje Ole Gunnar Solskjaer sanja o istoj trojici, ali je ipak pitanje da li će od uprave dobiti svih 250 miliona za trošenje na ljetnom prelaznom roku - što je cifra koja mu je navodno obećanja prije izbijanja pandemije.

Svakako se United nada da će okolnosti oboriti cijene njegovih meta, ali za sada nema naznaka da će prva želja, Jadon Sancho, drastični pojeftiniti. Borussia Dortmund nije u žurbi da ga proda, pa i dalje insistira na 120 miliona eura za transfer.

Tu je i Jack Grealish, ofanzivni veznjak Aston Ville. Zagrijani su Crveni đavoli i dalje za kapitena Ville, a za njegov transfer će biti neophodno 80-ak miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na kraju, tu je i mladi Jude Bellingham, Birminghamov tinejdžer. Iako je izuzetno mlad, njegova cijena je već paprena - 50 miliona eura. United ga želi dovesti kao zalog za budućnost, a pitanje je da li će zbog krize Birmingham oboriti njegovu cijenu.

Dakle, Solskjaerove želje i dalje ukupno koštaju 250 miliona eura, a ostaje da se vidi da li će Norvežnain na raspolaganju zaista imati tu svotu novca ili tek jedan dio.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi