Solskjaer imao poruku za Pogbu nakon promašenog penala

Francuz može biti vrlo sretan

Solskjaer imao poruku za Pogbu nakon promašenog penala

Francuski reprezentativac Paul Pogba jučer nije imao svoj dan.

Iako je njegov Manchester United jučer pobijedio Southampton sa 3:2 na domaćem terenu, Pogba ne može biti pretjerano zadovoljan svojom partijom.

Francuz je u petoj minuti sudijske nadoknade susreta promašio penal, a nakon meča trener Crvenih đavola Ole Gunnar Solskjaer imao je poruku za njega.

"Jednostavno sam mu rekao: 'Spremi se za sljedeći, jer ćeš i njega ti izvesti'", poručio je Solskjaer svom ponajboljem fudbaleru.

Inače, Pogba je ove sezone odigrao ukupno 35 utakmica te je postigao 14 golova uz 11 asistencija.

Mourinhu će se smučiti kada ovo vidi: Solskjaer odredio novog kapitena

Gotovo je sigurno da Antonio Valencia neće biti član Manchester Uniteda sljedeće sezone, o čemu je govorio i trener Crvanih đavola Ole Gunnar Solskjaer.

Sve su prilike da će iskusni Ekvadorac na ljeto kao slobodan igrač napustiti Old Trafforda, a njegovim odlaskom kapitenska traka Uniteda će ostati bez vlasnika.

Ipak, Ole Gunnar Solskjaer je navodno već odlučio ko će biti novi kapiten Manchester Uniteda. Naravno, njegov izbor će se ispoštovati ukoliko i on sam bude na Old Traffordu naredne sezone.

Dakle, ako se Solskjaer bude pitao, kapitenska traka će po Valencijinom odlasku završiti na ruci Paula Pogbe.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pogbi je kapitensku traku dao i Jose Mourinho (Francuz ju je nosio na otvaranju sezone protiv Leicestera), ali ga je nakon svađe i svih problema razriješio dužnosti kapitena uz poruku da to više nikada neće biti.

Trenutno Valenciju koji se muči sa povredama na dužnosti kapitena mijenja Young, ali Solskjaer smatra da traka treba biti oko Pogbine ruke, ipak je riječ i o prvaku svijeta.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi