Solskjaer nakon godinu dana na klupi Uniteda: I Liverpoolu je trebalo par godina da ...
Solskjaer kaže da je United daleko od nivoa na kojem je on očekivao da će tim biti

Norvežanin ističe da je znao da će tim imati uspone i padove

Solskjaer nakon godinu dana na klupi Uniteda: I Liverpoolu je trebalo par godina da ...

S. Pašalić

Ole Gunnar Solskjaer je prije godinu dana stigao na klupu Manchester Uniteda.

Norvežanin je stigao kao privremeno rješenje nakon što je Jose Mourinho dobio otkaz, ali je nakon sjajne serije rezultata odlučeno da dobije stalni angažman.

Ipak, United je na kraju prošle sezone ušao u seriju loših rezultata zbog kojih je ostao bez Lige prvaka, a ni početak ove nije donio previše razloga za zadovoljsvo navijačima ovog kluba.

United se trenutno nakon 18 odigranih kola nalazi na 8. mjestu, a ove sezone je srušio nekoliko negativnih rekorda, ali je Solskjaer i dalje ostao na klupi.

On je međutim sada istakao da proteklih 12 mjeseci nije proteklu onako kako je on očekivao, ali da je i Liverpoolu trebalo par godina kako bi došao na nivo na kojem je sada.

"Znali smo da ćemo imati uspone i padove ove sezone i iskoristili smo ovu sezonu za pronalazak tima i igrača za sljedeću sezonu", rekao je Solskjaer.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ali nadam se da ćemo ubrzati ovaj proces tako da ćemo stvoriti dobre rezultate. Očekujem da ćemo imati više kontinuiteta, definitivno steći više iskustva i učiti na greškama. Trenutno smo daleko od nivoa za koji sam se nadao da ćemo biti", dodao je.

"Liverpoolu je trebalo nekoliko godina da dostigne taj nivo, pa moramo nastaviti rasti jer želimo dostići taj nivo", završio je trener Uniteda.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bhf111
United zeli rasti da dostigne Liverpool. Sta uradi par pogresnih transfera i par trenera od nekadasnjeg velikana
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi