Solskjaer oduševljen svojim igračem nakon pobjede protiv Intera: Podsjeća me na Giggsa
Greenwood je postigao jedini gol na utakmici

Greenwood je igrač pred kojim je blistava budućnost

Solskjaer oduševljen svojim igračem nakon pobjede protiv Intera: Podsjeća me na Giggsa

S. Pašalić

Manchester United je uspio savladati Inter u prijateljskoj utakmici sa 1:0.

Jedini gol na utakmici je postigao mladi 17-godišnji Mason Greenwood u 76. minuti kada se nakon jednog slobodnog udarca lopta odbila do njega, a on je driblingom izbacio igrača Intera i pogodio za pobjedu Uniteda.

Oduševljen je bio i trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer koga Greenwood podsjeća i na legendarnog Ryna Giggsa.

"Klinac ima tek 17 godina i svaki dan uči nove stvari od starijih na treninzima. S nama je već nekoliko mjeseci i poraslo mu je samopouzdanje"

"Kao što sam rekao i prije, riječ je o sjajnom igraču, talentu koji je prirodni golgeter. Nikada nisam razmišljao da ga pošaljem na posudbu, on je jedan od onih koje moramo zadržati i mora igrati kada osjetimo da je pravo vrijeme za to"

"Podsjeća me malo na Giggsa i njegovu priču. Ne možemo ga poslati na posudbu. Što se mene tiče, on je spreman da bude u ovoj ekipi", rekao je Solskjaer.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi