Solskjaer ostavio Lukakua bez teksta već na prvom treningu Manchester Uniteda

To je pravi odnos s igračima

Solskjaer ostavio Lukakua bez teksta već na prvom treningu Manchester Uniteda

Endin Čaušević

Romelu Lukaku bio je na udaru velikih kritika ove sezone jer nije nekoliko mjeseci uspio zabiti gol na Old Traffordu, no dolazak Ole Gunnara Solskjaera je to promijenio.

Belgijanac je bio meta mnogih kritika zbog svoje igra, a ponajviše što nije bio toliko efikasan kako se očekivalo. Ipak, u prethodne tri utakmice Lukaku je uspio da trese mreže protivnika i na njemu se jasno vidi da mu se lagano vraća samopouzdanje.

Lukaku je priznao da se sve promijenilo odlaskom Mourinha, te da je Solskjaer već na prvom treningu imao korisne savjete. Belgijanac je sretan što se vraća u pravu formu, ali ne krije da je norveški stručnjak zaslužan za to jer mu je dao nekoliko savjeta koji su odmah "upalili" na terenu.

"Na prvom treningu smo imali razgovor na kojem sam vidio da je odličan trener. Objasnio mi je da se moram pametnije kretanti na terenu i vidim da zna kakav sam napadač. Od prvog dana je pravio analizu moje igre, a onda me iznenadio svojim savjetima. Mnogo mi je pomogao i sada želim da što više napredujem", rekao je Lukaku, te dodao:

"Razlika sada je to što Solskjaer mnogo više razgovara sa mnom, ali i sa ostalim igračima. On je bio vrsta napadača kao ja i zbog toga zna šta trebam raditi na terenu. Sada uživamo u fudbalu i on traži od nas da pobjeđujemo što više".

Solskjaer ukinuo policijski sat igračima u Dubaiju

Solskjaer je odmah ostvario veoma dobar kontakt s igračima, a u svlačionici nakon dugo vremena konačno nema klanova. Igrači Uniteda će u Dubaiju ostati nekoliko dana i glavni cilj jeste da se još više popravi atmosfera, ali da i Solskjaer konačno može laganim tempom upoznati igrače.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Norveški stručnjak je totalna suprotnost kada je u pitanju Mourinho koji je bio u svađi s većinom igrača. Solskjaer je pokazao da ima veliko povjerenje u svoje fudbalere i odlučio je da im ukine policijski sat, te je poručio da vjeruje da će do 23 sata svi igrači biti u svojim sobama.

To nije bilo slučaj u prethodnim sezonama dok je bio Mourinho koji je imao pomoćnika koji je obilazio sobe i provjeravao sve igrače. Doručak im je zakazan za 9 sati, ali i tu imaju mogućnost da zakasne najviše pola sata što je oduševilo fudbalere Uniteda.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti