Solskjaer otkrio kakve igrače želi dovesti u januaru
EPA

Jedva čeka prijelazni rok

Solskjaer otkrio kakve igrače želi dovesti u januaru

Norvežanin Ole Gunnar Solskjaer najavio je kako će Manchester United biti prilično aktivan u januarskom prijelaznom roku.

Crveni đavoli na očajan način otvorili su novu sezonu. Nakon osam kola Premier lige tek su na 12. poziciji, a ono što posebno brine Solskjaera je loša realizacija i samo devet postignutih pogodaka.

Ne čudi što Solskjaer s nestrpljenjem čeka zimu kako bi osnažio svoju momčad, posebno u navalnom redu, a jedan od fudbalera koji bi mogao stići na Old Trafford je Mario Mandžukić kojem ne cvjetaju ruže u Juventusu. Takve napise nije odbacio ni Solskjaer.

"Želja nam je dovesti iskusne igrače koji će pomoći mlađima da rastu i razvijaju se. Nemamo namjeru kupovati igrače s velikim plaćama, uvjerili smo se da na takvima ne možemo graditi tim", kazao je Solskjaer, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Novac za pojačanja u januaru već smo spremili. Zimski prijelazni rok je inače specifičan i težak, ali ako se na tržištu nađu oni koji su nam potrebni i po povoljnim cijenama, neemo oklijevati da ih dovedemo", poručio je menadžer tima s Old Trafforda.


S obzirom da Mandžukić ima sve potrebne karakteristike i da je u Juventusu označen kao višak, mediji na Otoku tvrde kako je upravo on taj za kojim će Solskjaer posegnuti na zimu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi