Utakmice Uniteda i Liverpoola su najveće? Van Dijk ne misli tako

Smatra da ima i većih utakmica

Utakmice Uniteda i Liverpoola su najveće? Van Dijk ne misli tako

Edmir Škorić

Virgil Van Dijku inzistira na tome da utakmice protiv Manchester Uniteda nisu najvažnije u Liverpoolovoj sezoni, jer cijeni utakmice Lige prvaka i one presudne za naslov.

Vodeći tim Premier lige ima osam pobjeda u ovoj sezoni i po devetu ide sutra na Old Traffordu. Susreti Manchester United - Liverpool smatraju se najvećim u otočkom nogometu, ali Van Dijk smatra da nisu toliko važne.

"Ovaj derbi je sjajan, ali je još veći za navijače. Mislim da su sve utakmice Lige prvaka jednako velike. Atmosfera prije utakmice veća je nego na nekim drugim utakmicama, ali mislim da to nije najveća utakmica sezone", rekao je Van Dijk, dodavši:

"Veliki mečevi su oni u Ligi prvaka i oni koji nam pomažu da osvojimo Premier ligu".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Očekuje se da će Manchester United, koji je u posljednjem kolu izgubio s 1:0 od Newcastle Uniteda, sutra bit bez dvije zvijezde - golmana Davida de Gea i veznjaka Paul Pogbe.

Za razliku od Liverpoola, Unitedova sezona je čisti košmar i tim Ole Gunnara Solskjaera tek je 12. na tabeli.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

eye of the tiger
Zasto sutra? Valjda prekosutra?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi