Solskjaer otkrio tajnu svog uspjeha u Manchester Unitedu:Tajna je u Football Manageru
Trener Manchester Uniteda je priznao da je često vodio ovu ekipu i na igrici Football Manager

Norvežanin je idalje bez poraza u Premier ligi

Solskjaer otkrio tajnu svog uspjeha u Manchester Unitedu:Tajna je u Football Manageru

S. Pašalić

Ole Gunnar Solskjaer je u decembru zamijenio Josea Mourinha na klupi Manchester Uniteda.

Iako je Norvežanin doveden na klupu tima sa Old Trafforda kao privremeno rješenje, United je napravio sjajnu seriju rezultata pod njegovom palicom pa se sve više govori o tome da bi mogao voditi Manchester United i iduće sezone.

Od dolaska na klupu Uniteda Solskjaer je u Premier ligi bez poraza i doveo je Manchester u poziciju da se bori za Ligu prvaka i trenutno jako dobro stoje iako je to u jednom trenutku bilo upitno dok je ekipu vodio Jose Mourinho.

Jedini poraz Norvežanin je pretrpio u osmini finala Lige prvaka protiv PSG-a, ali je i to sada zanemareno s obzirom da je United u uzvratnoj utakmici savladao Parižane sa 3:1 i plasirao se u četvrtfinale Lige prvaka.

Solskjaer je danas za jedan engleski medij otkrio da ovo za njega nije ništa novo s obzirom da je već mnogo puta vodio Manchester United na popularnoj kompjuterskoj igrici Football Manager.

"Posljednji put sam igrao nakon utakmice protiv Cardiffa. Igrao sam nekliko mjeseci na svom mobitelu", rekao je Solskjaer.

"Nekada sam igrao s Unitedom, vodio sam i Everton. I nekoliko puta sam dobio otkaz kao menadžer", nastavio je trener Uniteda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Uvijek sam u Engleskoj, ako ne u Premier ligi, onda ponekad u donjem dijelu Championshipa i radio sam na tome da stignem do Premier lige", dodao je Solskjaer.

"I dok sam igrao u Manchester Unitedu opuštao sam se igrajući Football Manager i tu sam naučio mnogo o nogometu. Naučio sam mnoge stvari o mladim igračima, posebno o mladim talentima. Dosta liči na stvarni život, jer su se mnogi igrači iz igrice pokazali kao veliki talenti i u stvarnom životu", zaključio je Norvežanin.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi