Solskjaer plaćeniji od Kloppa

Najplaćeniji menadžeri na Otoku

Solskjaer plaćeniji od Kloppa

E. Škorić

Iako radi čudesne stvari sa Liverpoolom, Jurgen Klopp nije među tri najplaćenija menadžera Premier lige.

Najplaćeniji menadžer je ujedno i dvostruki prvak Engleske, Pep Guardiola, koji na Etihadu godišnje zarađuje 15 miliona funti.

Iza Guardiole na listi je ovogodišnji finalista Lige prvaka i čovjek koji je zaista fantastičan na kllupi Tottenhama, Mauricio Pochettino, a njegova godišnja plaća iznosi 8.5 miliona funti.

Na trećem mjestu je Ole Gunnar Solskjaer, koji naplati 7.5 miliona godišnje iako je njegov United ostao bez plasmana u Ligu prvaka, a viceprvak Engleske i finalist Lige prvaka Liverpool Jurgenu Kloppu plaća 7 miliona godišnje.

Unai Emery, menadžer Arsenala, na petom je mjestu najplaćenijih menadžera lige sa šest miliona, dok je šesti Maurizio Sarri sa 5.15 miliona funti godišnje zarade.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi