Solskjaer pojačava tim: "Nadam se da ću dobiti željene igrače"
EPA

Ko se nalazi na radaru?

Solskjaer pojačava tim: "Nadam se da ću dobiti željene igrače"

Manchester United će, sudeći prema najavama engleskih medija, znatno osnažiti tim tokom ljetnog prijelaznog roka.

Iako Crveni đavoli igraju bolje otkako je na mjesto trenera došao Ole Gunnar Solskjaer, razlika u kvaliteti u odnosu na rivale iz vrha je evidentna, zbog čega na Old Traffordu uveliko spremaju promjene unutar tima.

Da će Manchester United tokom ljeta biti aktivan na tržištu potvrdio je i sam Solskjaer.

"Tražimo igrače koji odgovaraju po kvalitetu i ličnosti našem klubu. Naravno, važno je i da cijena bude u skladu sa našim mogućnostima, ali svejedno vjerujem da ćemo dobiti takva pojačanja", izjavio je Solskjaer koji je s klupskim rukovodstvom već razgovarao na temu prijelaznog roka.

Dosta toga će svakako ovisiti i o eventualnim odlascima.

"Neću kupovati sedam igrača po svaku cijenu. Korak po korak moramo ići, prvo da vidimo šta imamo u našem pogonu, kao i ko će ići iz kluba", zaključio je ovaj norveški stručnjak.

Engleski mediji prethodnih dana su špekulisali kako bi na Old Trafford, između ostalog, mogli stići Thomas Meunier (Paris Saint-Germain), Aaron Wan-Bissaka (Crystal Palace), a pregovori se navodno vode i sa Davideom Calabrijom iz Milana.

U Premier ligi se Manchester United trenutno nalazi na šestoj poziciji sa 64 boda, dva manje u odnosu na Arsenal i Chelsea, sa kojima će se boriti za mjesto koje iduće sezone vodi u UEFA-inu Ligu prvaka.

Ove sezone je Manchester United u Ligi prvaka dogurao do četvrtfinala gdje je zaustavljen od Barcelone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi