Solskjaer 'prozvao' igrače: Neki bi se morali vratiti u realnost
Manchester United je zapao u rezultatsku krizu. Igre nisu na onom nivou na kojima su bili kada su je Solskjaer tek došao na klupu (Foto: EPA)

Norveški stručnjak jasno poručio

Solskjaer 'prozvao' igrače: Neki bi se morali vratiti u realnost

M. Šljivak

Manchester United će do kraja sezone voditi veliku borbu za plasman u Ligu prvaka.

Ekipa Olea Gunnara Solskajera za razliku od ostalih rivala (Tottenhama, Chelseaja i Arsenala) nema drugih obaveza osim prvenstva, dok se ostale ekipe bore za plasman u finale Lige prvaka, odnosno Evropske lige.

United će završnicu sezone ući odmorniji u odnosu na rivale, a norveški stručnjak ipak ističe da bi pojedini fudbaleri njegovog tima morali da se vrate u realnost.

"Dosta sam naučio o njima u prethodnim mjesecima. Većina ih ima impresivan stav, ali postoje oni koji se moraju vratiti u realnost. Mnogi znaju da mogu napredovati ako nastave raditi kao dosad", rekao je Solskjaer.

Nije želio menadžer Crvenih đavola otkriti imena fudbalera o kojima je pričao kada je spomenuo rečenicu 'povratak u realnost'. Mnogi smatraju da je jedan od njih Anthony Martial, a spominju se Marcus Rashford i Romelu Lukaku.

"Razgovarao sam sa nekoliko igrača i među kojima je i Anthony. Želio sam im reći šta od njih očekujem. Anthony je veliki talenat, dobio je novi ugovor i zna šta od njega očekuje. Smatram da svako ko igra za United mora da se bori za mjesto u ekipi. Nije bitno je li to Anthony, Rashy (Rashford) ili Rom (Lukaku) ili Aleksis".

Nastavio je potom Norvežanin sa zanimljivim izlaganjem...

"Ne mogu se skrivati i jasno se vidi na kakvom je ko nivou, svaki trening, svaku utakmicu. Njihovi nastupi na terenu će odlučiti šta će biti sa njihovim karijerama, hoće li trajati dugo kao fudbaleri", istakao je menadžer Manchester Uniteda.

United ovog vikenda ima težak izazov jer će na gostovanje na Goodison ekipi Evertona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi