Solskjaer potvrdio da Romi stiže pojačanje iz Manchester Uniteda!

Više nema dileme

Solskjaer potvrdio da Romi stiže pojačanje iz Manchester Uniteda!

Manchester United sutra gostuje kod Southamptona u utakmici četvrtog kola Premiershipa, a tim povodom je danas organizovana press konferencija na kojoj je sa novinarima razgovarao trener Crvenih đavola Ole Gunnar Solskjaer.

Novinare su, međutim, više od utakmice sa Sotuhamptonom zanimali potencijalni odlasci iz Uniteda.

Tako su se proteklih dana pojavile špekulacije da bi iskusni štoper Uniteda Chris Smalling mogao otići u Romu, a da je on već krenuo ka Italiji potvrdio je danas Solskjaer.

"Ova prilika za Chrisa se pojavile u proteklih par dana. Naravno da smo jučer sjeli i razgovarali o tome... U ovom trenutku imamo šest spremnih štopera. Nisam mogao obećati Chrisu standardno mjesto u ekipi. On je već u avionu i mislim da će uživati tamo", poručio je Solskjaer.

Inače, prve glasine su govorile da United želi prodati Smallinga Romi za 20 miliona eura, da bi se potom pojavile informacije da bi 29-godišnji defanzivac mogao za tri miliona eura otići na jednogodišnju posudbu, a da će u dogovor dva kluba biti uključena opcija otkupa za dodatnih 15 miliona. Za sada nema potvrde da će Roma imati opciju otkupa ugovora, ali je jasno da Smalling ide na posudbu.

Potom je Solskjaer prokomentarisao i glasine o odlasku Mattea Darmiana i Marcosa Roja do kraja prelaznog roka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"To možda mogu vidjeti za Mattea. Postoji neki interes za njega. Marcos definitivno ostaje", poručio je Solskjaer.

Podsjetimo, jučer su se pojavile informacije da bi Darimian mogao otići u Parmu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi