Solskjaer preporodio Crvene đavole: Manchester United ispred svih u Engleskoj
Fudbaleri Manchester Uniteda u subotu su porazili Watford, te nastavili s dobrim igrama od promjene trenera (Foto: EPA)

Tabela od njegovog dolaska

Solskjaer preporodio Crvene đavole: Manchester United ispred svih u Engleskoj

S. Bošković

Ovaj stručnjak je United zatekao u veoma lošoj poziciji na tabeli i činilo se da će ovo biti sezona za zaborav tima s Old Trafforda.

Ole Gunnar Solskjaer preporodio je Manchester United od dolaska na klupu ovog tima.

Norvežanin je na mjestu trenera Crvenih đavola zamijenio Jose Mourinha prije gotovo četiri mjesec, a odmah nakon prvog meča se vidjelo da Solskjaer zna što radi.

No, Solskjaer je uspio da United uvede u četvrtfinale Lige prvaka, te da se bodovno izjednači s Tottenhamom, koji je trećeplasiran tim lige. U posljednjih 14 utakmica United je osvojio 13 bodova više od Spursa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Od 19. decembra i dolaska Solskjaera na klupi Manchester United je osvojio 35 bodova što ga stavlja na prvo mjesto tabele Premier lige od tog datuma.

Naravno, ovakvi rezultati Norvežanina nisu prošli nezapaženo, te je unatoč tome što je prvobitno doveden kao privremeno rješenje dobio novi ugovor s Crvenim đavolima, te će na klupi ovog tima sjediti do 2022. godine.


Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti