Solskjaer raspolaže sa sedam stopera

Šta će biti sa ostalima?

Solskjaer raspolaže sa sedam stopera

E. Škorić

Manchester United je ispunio želju Olea Gunnara Solskjaera prihvaćajući Leicesterove uvjete za transfer Harryja Maguirea.

 Englez će na Old Trafford stići za 85 miliona funti, čime je nadmašio rekord koji je držao Virgil van Dijk kao najskuplji defanzivac.

Unitedova odbrana nije na visini već sezonama i ovog ljeta su na Old Traffordu odlučili da 'zakrpe' rupe, pa je doveden prvo bek Aaron Wan-Bissaka iz Crystal Palacea, a sada i Maguire, iako se još čeka zvanična potvrda transfera.

Nema sumnje da će Unitedova odbrana dobiti čvrstinu i kvalitetu dolaskom Maguirea, ali Solskjaer će uskoro morati smanjiti broj defanzivaca, budući da sada ima čak sedam stopera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Eric Baily je imao povredu nedavno i otpao je za početak prvenstva, a tu su još Victor Lindelof, Marcos Rojo, Chris Smalling, Phil Jones i mladi Axel Tuanebe.

Dakle, Maguireu je neophodan još jedan partner na poziciji stopera, dok će petorica biti na klupi ili tribinama. Pretpostavlja se da će Lindelof igrati u paru sa Maguireom.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi