Solskjaer brutalno vrijeđao današnje igrače: "Odmah odu plakati mami i tati, kao pahuljice su.."

Iskreno je sve rekao

Solskjaer brutalno vrijeđao današnje igrače: "Odmah odu plakati mami i tati, kao pahuljice su.."

Esmer Oštraković

Ole Gunnar Solskjaer poznat je kao jedan od najboljih fudbalera Manchester Uniteda, a imao je priliku i da radi kao trener u ovom klubu.

U jednom od intervjua progovorio je o raznim temama, a jedna od njih bila je i to što su mladi igrači jako osjetljivi.

Rekao je Solskjaer da ne bi veliki broj današnjih igrača izdržao u okruženju u kojem je on igrao, te nazvao današnje igrače "pahuljicama".

"Saigrači u svlačionici su bili fantastični. Keane je bio vođa i svi su ga slušali. David May bio je zabavan i zadužen za atmosferu. Gary Neville je stalno nešto radio, baš kao i danas. Nicky Butt i Ryan Giggs bili su također zabavljači. Bila je to sjajna svlačionica ljudi koji su mrzili gubiti", rekao je Solskjaer.

Priznao je da je bilo dosta svađa nakon loših partija.

"Kada bi izgubili znali bi se posvađati, ali to mora tako da bude. Morate se malo prodrmati kada vam ide loše. Ako to sad uradite igračima oni odu plakati mami, tati, menadžeru... Oni su kao pahuljice. Ne bi mnogo današnjih igrača preživjelo u toj svlačionici", jasan je bio Solskjaer.

Ovaj nekadašnji fudbaler Manchester Uniteda je sa ovim klubom osvojio sve što se moglo osvojiti, a radio je i kao trener.

Naime, čak dvije i pol godine sjedio je na klupi Manchester Uniteda i sigurno je da mu je to bilo ispunjenje trenerskih snova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Klub je napustio 2021. godine i od tada nema posao, ali je najavio da se ubrzo vraća trenerskom poslu.

Ime kluba nije htio otkriti, ali je jasno rekao da ponude postoje, te ostaje da sačekamo kraj sezone i da vidimo koji klub će preuzeti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti