Ole Gunnar Solskjaer odbio brojne ponude, ali ima plan za ljeto

Norvežanin će još malo mirovati

Ole Gunnar Solskjaer odbio brojne ponude, ali ima plan za ljeto

Edmir Škorić

Bivši menadžer Manchester Uniteda je odbio mogućnost da preuzme neki od engleskih timova.

Norveški list VG piše kako je u posljednjih pet mjeseci Solskajer dobio dosta ponuda od raznih klubova, ali da je Norvežanin sve odbio, mada se navodi da će od ljeta navjerovatnije ponovo raditi kao trener.

Neki od klubova koji su slali ponude bili su engleski premierligaši, a u medijima se govori samo o Burnleyju, koji je nedavno mijenjao trenera. Burnley se nalazi samo 50-ak kilometara od doma Norvežanina u Manchesteru, pa su ga mnogi vidjeli kao nasljednika otpuštenog Seana Dychea.

Nakon što je 21. novembra prošle godine morao napustiti posao iz snova kao menadžer Manchester Uniteda, Solskjær je posljednji put proveo sa svojom porodicom. Nekoliko puta je zapažen na utakmicama njegove kćeri Karne, koja je debitovala za žensku momčad Manchester Uniteda u januaru ove godine.

U februaru je Solskjær bio na utakmici Lige One između Doncastera i Ipswicha. Potonju momčad vodi bivši njegov pomoćnik Kieran McKenna (35). Solskjaer je tu utakmicu gledao sa Micahelom Carrickom, s kojim je vodio United. Carrick je nakon samo tri meča dao ostavku na mjesto privremenog menadžera Crvenih vragova, a kasniej je rekao da je to učinio iz lojalnosti prema bivšem saigraču i prijatelju Solskjaeru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"S Oleom radim tri godine, a poznajem ga puno duže od toga. Znam kakva je osoba, koje vrijednosti ima, njegov način života i kako se ponaša prema ljudima. Bilo je teško vidjeti ga da gubi posao", rekao je Carrick nakon što je Solskjaer smijenjen.

Tijekom svoje tri godine kao menadžer Manchester Uniteda, Solskaer je vodio ekipu u 168 utakmica. Njih 92 završilo je pobjedom, 35 remijem i 41 porazom. U kontekstu Premier lige, Solskjær je jedini menadžer koji je uspio klubu osigurati dva prva četiri mjesta u nizu nakon što je era Sir Alexa Fergusona završila 2013. godine.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hake
Pazi novinarstva: uspio osigurati dva prva četiri mjesta ahahhahahahhahahaahahhaha Dnovinari ss.ba
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi