Solskjaer: Wayne Rooney je zaslužan za ovu pobjedu...
Solskjaer je prvi menadžer Uniteda koji je vodeći ovaj tim gledao postizanje pet golova u mrežu protivnika i to još od Sir Alexa Fergusona 2013. godine (Foto: EPA)

Zanimljiva izjava norveškog trenera

Solskjaer: Wayne Rooney je zaslužan za ovu pobjedu...

Midhat Šljivak

Fantastičan debi imao je Ole Gunnar Solskjaer na klupi Manchester Uniteda.

Crveni đavoli su kao gosti deklasirali Cardiff sa 1:5, te je tako era norveškog stručnjaka u timu sa Old Trafforda počela na najbolji mogući način.

Solskjaer je nakon meča istakao da mu je u pripremi utakmice pomogao i Wayne Rooney, nekadašnji fudbaler Uniteda koji igra u SAD-u.

"Fudbal je lagan kada imate dobre igrače. Imamo sjajnu grupu fudbalera koji posjeduju nevjerovatan kvalitet. Stigao sam u srijedu, radio sam s njima dva dana. Wayne Rooney mi je poslao nekoliko poruka, dao mi je važne savjete i vjerovatno je on zaslužan za ovo. Rekao mi je da igramo pravi fudbal, da pustim igrače da uživaju i da jednostavno budemo Manchester United", rekao je Solskjaer, te je dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ako budemo ovako igrali, ako budemo imali ovakav pristup, biću veoma sretan. Posebno sam zadovoljan odbranom. Štoperi i dva beka su bili zaista fantastični", istakao je Solskajer.

Naredni meč United igra na svom terenu, a protivnik je ekipa Huddersfielda i to je svakako nova šansa za Solskjaerov tim da dođe do nova tri boda.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi