Solskjaerov ugovor u Manchester Unitedu je najviše razočarao Van Dijka i to s razlogom

Mora tražiti novu kuću

Solskjaerov ugovor u Manchester Unitedu je najviše razočarao Van Dijka i to s razlogom

Endin Čaušević

Manchester United je danas zvanično saopštio da će Ole Gunnar Solskjaer ostati trener ovog kluba i naredne sezone.

Solskjaer je na Teatar snova stigao u decembru prošle godine umjesto Josea Mourinha koji je dobio otkaz. Norveški stručnjak je trebao biti privremeno rješenje jer su mu Crveni đavoli dali ugovor samo do kraja ove sezone.

Međutim, igra Uniteda se preporodila od njegovog dolaska, a ključno je bilo što su se plasirali u četvrtfinale Lige prvaka jer su ih u osmini finala svi otpisali protiv PSG-a.

U Unitedu su shvatili da je Solskjaer pravo rješenje za njih jer je stvorio odličnu atmosferu u svlačionici. Klub je danas zvanično objavio da on ostaje trener, te da je s Manchester Unitedom potpisao trogodišnji ugovor.

Engleski mediji prenose da su ove vijesti najviše razočarale defanzivca Liverpoola, Virgila van Dijka. Naime, Solskjaer posjeduje kuću u Cheshireu u Manchesteru, ali je ovih mjeseci živio u hotelu jer je kuću ranije izdao Van Dijku.

Holanđanin živi već neko vrijeme u Solskjaerovoj vili koja košta oko četiri miliona funti, te plaća pozamašnu kiriji. Ipak, jasno je da će se na kraju sezone morati iseliti i naći novi dom jer mu je Solskjaer poručio da će on živjeti u kući nakon što je dobio novi ugovor.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On je ovu vilu počeo graditi još 2007. godine, ali nikada s porodicom nije živio tu. Ipak, to se sada konačno mijenja.

"Porodica je ostala u Norveškoj, ali sada će i oni doći u Manchester. Uselit ćemo se konačno u našu kuću koju smo počeli graditi 2007. godine, a evo tek 12 godina kasnije ćemo živjeti u njoj. Mnogo mi znači što će moja porodica konačno biti sa mnom", poručio je Solskjaer.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi