Pravi li David de Gea veliki transfer?
Španski golman na Old Traffordu trenutno zarađuje 200.000 funti sedmično. Ipak, želi povišicu i platu od čak pola miliona funti (Foto: EPA)

Čeka rasplet sezone i donosi odluku

Pravi li David de Gea veliki transfer?

Midhat Šljivak

Golman Manchester Uniteda David de Gea ugovorom za Crvene đavole je vezan do ljeta 2021. godine.

Iako mu je United ponudio novu saradnju, De Gea za sada odbija da produži ugovor, a Manchester Evening News tvrdi da španski čuvar mreže čeka rasplet situacije u Premiershipu.

Crveni đavoli su u borbi za plasman u Ligu prvaka. Učešće mogu izboriti ako se plasiraju među četiri najbolja tima u Engleskoj ili ako osvoje ovogodišnje izdanje, gdje su došli do četvrtfinala u kojem ih čeka Barcelona.

De Gea ne želi ništa da odluči prije nego što sezona završi. Ako se United plasira u Ligu prvaka on će vjerovatno produžiti ugovor, a ako do toga ne dođe, moguće je da će čak i napustiti klub.

Interes za njegove usluge pokazuje torinski velikan Juventus. Navodno je, prema informacijama iz Italije, rukovodstvo Stare dame već razgovaralo sa agentima španskog golmana o mogućnostima transfera i neće biti nikakvo čudo ako De Gea obuče dres Bianconera.

To bi svakako bio veliki transfer. Juventus bi u svojim redovima imao i jednog od najboljih golmana svijeta i sigurno da bi Stara dama bila još mnogo jača.

De Gea se prethodnoh godina povezivao sa Realom. Transfer je čak bio i završen, ali su kasno poslati papiri vratili Španca iz aviona za Madrid.

Ipak, čini se kako bi nakon osam godina sada moglo da dođe do završetka saradnje. De Gea ne odustaje od zahtjeva za platom od 500.000 funti sedmično i to poprilično otežava pregovore.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ponuda tima sa Old Trafforda koja je trenutno na stolu je 350.000 funti sedmično.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi