Solskjaeru ispunjena želja, pao potpis na Old Traffordu
EPA

"Drago mi je što je postignut dogovor"

Solskjaeru ispunjena želja, pao potpis na Old Traffordu

Ole Gunnar Solskjaer želi u ljeto napraviti veliku rekonstrukciju u timu Manchester Uniteda.

Crveni đavoli se u Premier ligi nalaze tek na šestoj poziciji, što je daleko ispod renomea kakav ima Manchester United, a kako bi se klub konačno vratio u sami vrh Solskjaer sprema velike promjene.

Manchester će najvjerovatnije napustiti Antonio Valencija, Marcos Rojo, Matteo Darmian, Juan Mata, zatim Alexis Sanchez, što i ne čudi obzirom na sve što su pokazali u zadnje vrijeme, a dok se iščekuju imena onih koji će doći, na Old Traffordu je u međuvremenu pao jedan potpis.

Paraf na ugovor sa Manchester Unitedom je, naime, stavio dosadašnji asistent u stručnom štabu Mike Phelan koji će među Crvenim đavolima biti i u naredne tri godine, a produženju saradnje prethodilo je Solskjaerovo insistiranje.

"Manchester United je dio mog života još od 1989. godine. Oduševljen sam što ću nastaviti raditi ovdje kao trener", izjavio je Phelan, prenose britanski mediji.

Oduševljenje nije skrivao ni Solskjaer.

"Bio sam igrač u periodu kada je on bio u stručnom štabu Manchester Uniteda. Njegovo znanje o fudbalu je ogromno, svi u klubu uživaju razgovarati s njim. Jako mi je drago što je konačno postignut dogovor", riječi su menadžera kluba.

Pedesetšestogodišnji Phelan je kao asistent na Old Traffordu prethodno radio u razdoblju od 2008. do 2013. godine kada je na čelu kluba bio Sir Alex Ferguson. Kasnije je bio još u Norwichu, zatim Hull Cityju, kao i australskom Central Coastu u kojem je obnašao funkciju sportoskog direketora.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Phelan je svojevremeno i kao igrač branio boje Manchester Uniteda.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi