Solskjaeru je Mourinha preko glave: Ne sjedim i ne hvalim sam sebe po čitav dan...

Norvežanin ima šta reći...

Solskjaeru je Mourinha preko glave: Ne sjedim i ne hvalim sam sebe po čitav dan...

Stigla je odluka engleskih fudbalskih vlasti. Zaustavljaju se fudbalska takmičenja i u ovoj državi, pa se duel 30. kola Premiershipa između Tottenhama i Manchester Uniteda neće odigrati u nedjelju.

Ipak, stigao je trener Ole Gunnar Solskjaer govoriti o svom kolegi na klupi Tottenhama, Joseu Mourinhu - treneru koji je prije njega vodio Manchester United.

Čini se da su Norvežaninu dosadila poređenja njegovog i Mourinhovog Uniteda, ali i Mourinhovo preuzimanje zasluga (između redova) za neke rezultate Crvenih đavola.

"Neću pričati o drugim ekipama i trenerima, ali nešto moram da kažem... Mnogo toga je trebalo promijeniti, ne znam koliko je to bilo dramatično, ali jeste protreslo igrače. Dodali smo četiri nova igrača, ali smo se potrudili dati priliku i mladim fudbalerima", izjavio je Solskjaer, pa nastavio:

"Nije to samo taktika, to je stvar i igrača. Imam sjajne saradnike, imam svoju filozofiju, poznajem ovaj klub".

Inače, Mourinho je prije nekoliko mjeseci govorio kako je United gori ove sezone nego što je bio pod njegovim vodstvom. Tvrdio je Mourinho i da je on pravi čovjek za United jer je promijenio "kuluturu" Crvenih đavola.

Upravo gore navedena izjava bila je Solskjaerov odgovor na takve tvrdnje.

"Mislim da sam ja pravi čovjek za ovaj posao, ja sam crven i znam šta je United. Samo ne želim sjediti i hvaliti se po čitav dan, na kraju će rezultati biti dokaz".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prokomentarisao je Solskjaer i Mourinhove "žalopojke" zbog toga što ne može računati na Sona i Kanea.

"I meni fale Pogba i Rashford, pa ne pričam samo o tome. Drugi dobiju šansu... I to je dio igre, da se povrijedite. Možda niko nije očekivao da možemo biti u borbi za Top 4, ali smo odigrali dobro bez obzira na sve nedaće", poručio je Solskjaer.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

LjutiKrajisnik
Nisam fan niti jednog ni drugog, ali da Mourinho zivi u proslosti je istina. Procitana knjiga, u svakom iducem klubu bit ce ce sve losiji.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi