Svi su mislili da se u 96. minuti svađaju oko penala, ali ono što je Son uradio je za historiju!

Čovjek s velikim srcem

Svi su mislili da se u 96. minuti svađaju oko penala, ali ono što je Son uradio je za historiju!

Endin Čaušević

Južna Koreja sinoć je napravila sjajan rezultat na Azijskom kupu jer je u četvrtfinalu nakon produžetaka pobijedila Australiju. Glavna tema javnosti je Son Heung-min koji je zabio pobjedonosni gol, ali i napravio potez o kojem priča fudbalski svijet.

Australija je bila među glavnim favoritima za osvajanje zlatne medalje, ali je Južna Koreja nakon loših igara u grupnoj fazi uspjela da dođe u pravu formu kada je to najpotrebnije.

Koreja je prvo u osmini finala nakon penala izbacila Saudijsku Arabiju, a sinoć je ova reprezentacija nakon preokreta i produžetaka sa 2:1 pobijedila Australiju i plasirala se u polufinale ovog takmičenja.

Australija je uspjela u finišu prvog poluvremena da povede sa 1:0 kada je Goodwin na asistenciju Atkinsona pogodio mrežu Južne Koreje.

Činilo se da Australija ide u polufinale, a potom šok i nevjerica u 96. minuti za navijače te reprezentacije.

Oglasi

Južna Koreja je u 96. minuti izborila penal i svi su bili sigurno da će kapiten tog tima Son Heung-min izvesti najstrožiju kaznu, no loptu je uzeo Hwang Hee-Chan. Son i Hwang su imali kratak razgovor, a potom se igrač Tottenhama udaljio od lopte i saigrača.

I ostali igrači Južne Koreje bili su iznenađeni što Son nije uzeo loptu, no Hwang je uspio da zabije gol za 1:1 i izbori produžetak.

Međutim, Son je bio taj koji je odveo svoj tim u polufinale. Kapiten Južne Koreje zabio je nevjerovatan pogodak iz slobodnjaka u 104. mintui za 2:1 i plasman njegove reprezentacije među četiri najbolje selekcije u Aziji.

Također, Son je nakon utakmice pričao o onome što se desilo u 96. minuti i zašto on nije izveo penal. Kamera je snimila razgovor sa Hwangom i mnogi su pomislili da su vodili raspravu, ali Son je objasnio šta se zapravo desilo i ponovo pokazao kakvo veliko srce ima.

Oglasi

"On je želi da izvede penal i ustvari selektor je tražio od mene da ja uzmem loptu i šutiram. No, kada sam popričao s Hwangom i vidio kakvo samopouzdanje ima znao sam da mogu da mu vjerujem. Kao kapiten umjesto svog ega i pohlepe za golom znao sam da na prvo mjesto moram staviti tim i da je to najvažnije. Htio sam pokazati i koliko je Hwang važan našem timu i hvala mu što je postigao gol u tako teškoj i važnoj situaciji", rekao je Son nakon utakmice.

[tiktok]https://www.tiktok.com/@sonsationalson/video/7331192503850372398[/tiktok]

Koliko je ovaj čovjek skroman ova situacija je najbolje pokazala jer se uopšte nije borio niti svađao sa Hwangom da dobije loptu i puca penal kojeg je i sam izborio minutu prije toga.

Znao je da je svađa saigrača na terenu najmanje što im treba, vjerovao je u Hwanga i ovaj mu se odužio na najbolji način golom za 1:1 koji je odveo meč u produžetke. Son je nagrađen na najbolji način jer je bio heroj svoje ekipe fantastičnim golom za pobjedu od 2:1 i plasmanom u polufinale.

Južna Koreja će u polufinalu Azijskog kupa igrati protiv Jordana koji je u četvrtfinalu sa minimalnih 1:0 uspio da pobjedi Tadžikistan. Drugi polufinalni par saznat ćemo nakon današnjih mečeva Iran - Japan i Katar - Uzbekistan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi